Eksplozivna naprava uzrok sinoćnje tragedije u centru Smederevu

SMEDEREVO, 1. septembar 2023 – U eksploziji, koja je sinoć uznemirila Smederevce, smrtno je stradala jedna osoba, a povređene su dve, brat i sestra u stanu na poslednjem spratu zgrade u Ulici Slobode broj 6. Uzrok je, po onome što je do sada utvrđeno u istrazi, eksplozivna naprava, a stradali je vlasnik stana, koji je, navodno, došao da bombom preti podstanarima, koje nije mogao da iseli zbog neplaćanja kirije i dažbina.

Jedinica MUP-a je sinoć izvršila kontradiverzioni pregled mesta eksplozije i tada je definitivno potvrđeno šta ju je prouzrokovalo,a pronađen je tada i donji deo tela osobe za koju se sumnja da je vlasnik stana. Po svem sudeći to je Đ. A. (57) vlasnik stana, ali identitet nije potvrđen, tok tek treba da bude učinjeno tokom dana, najverovatnije pomoću DNK testa, s obzirom da je telo u ostacima neprepoznatljivo.

Od stanara susednih stanova odmah se mogla čuti priča o tome kako su, navodno, svedočili pretnji, da je vlasnik stana podstanarima pretio da će im baciti bombu, a to sada dobiju potvrdu u ovim novim saznanjima.

Eksplozija na poslednjem spratu u zgradi u Ulici Slobode broj 6 u Smederevu, podsećamo, dogodila se oko 20 i 30. Od siline udara izletela je stolarija iz štokova okolnih stanova, a srča od razbijenih stakala nalazila se stotinama metara od mesta nesreće, oštećeni su stanovi na dva sprata ispod mesta eksplozije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!